Абитуриентка от ПЕГ спечели „Работилница за репортери“ 2018

Абитуриентката от ПЕГ „Йоан Екзарх“ Теодора Александрова спечели третото издание на националния конкурс „Работилница за репортери – Родова памет 2018“. Заедно с още едно момиче от Враца тя ще разгледа Европейския парламент в белгийската столица Брюксел. Теодора Александрова и Ани Павлова ще гостуват в сутрешния блок на бТВ в студиото при Антон Хекимян във вторник, на 1 май.
Възпитаничката на ПЕГ Теодора Александрова беше отличена с още 4 индивидуални награди: тя получи право на стаж в националните телевизии бТВ и България Онеър, плакет от Министерството на образованието и науката и грамота за отличник в тазгодишното издание на националния конкурс, в който се включиха 82 ученици от цялата страна.
Ментор на младежите бе талантливата врачанка Неда Василева, водещ на сутрешния блок в телевизия „Европа“. Професионалното жури, което оцени работата на участниците и класира победителите бе в състав: Кристина Баксанова от bTV, Марина Цекова от Нова телевизия, Мариета Фидосиева от БНТ, Доника Ризова от Bulgaria ON AIR, доц. д-р Стела Ангова от УНСС, Евелина Павлова от радио „105.6 НОВИНИТЕ СЕГА“.
Следващата церемония в конкурса ще е догодина във Враца, заради успехите на местните ученици, обявиха организаторите.

Share