“Be Enthusiastic, Search the Treasure” (BEST)

Oт 1ви октомври 2019 г. В ПЕГ „Йоан Екзарх“стартират дейностите по проект “Be Enthusiastic, Search the Treasure” (BEST), партньорства за училищен обмен, 2019-2021 с партньори Испания, Италия, Латвия, Гърция и Великобритания.

Свидетели сме на глобализацията и технологичния напредък на нашето време. Мобилността е достъпна за все повече хора. За да  сме пълноценни граждани на Европа и света, при това свободно движение, е от особено значение всяка нация да познава и цени както своята история, природа и културно наследство, така и тези на другите народи. Основната идея на проекта е, чрез извършване на проучвания и създаване на туристически маршрути с конкретна познавателна цел, учениците да научат повече за своята и на своите партньори история и култура, да се научат да ценят и пазят природата. Това е начин да станем и по-толерантни и търпими и да се гордеем с националното си богатство и принадлежност.

С цел подбор на ученици (целева група 8-10 клас) за Първата мобилност по проекта в гр. Алковер (Испания, област Каталуния) екипът обявява следните конкурси:

  1. Конкурс за лого на проекта
  2. Конкурс за мото на проекта
  3. Конкурс за проучване на историята, културата и архитектурата в района на гр. Алковер (от Варселона до Тарагона) с изготвяне на презентация, доклад….

Краен срок за изпращане на материалите на
адрес georgieva.d@eg-vratza.org до 12:00 часа на 8.10.2019 г.

За въпроси и допълнителни разяснения среща на 02.10.2019г  (сряда) в кабинет 201 от 14:30 с Иванка Лекова.

Share